Kunst in de bib

Enige tijd geleden zijn Kunstpodium Voeren en de bibliotheek gestart met het project “Kunst in de bib”. Dit is een continue en wisselende tentoonstelling van lokale amateur-kunstenaars. In de bib stellen zij hun werken aan je voor.
Om de zes weken wordt gewisseld van groep kunstenaars.

Van 9 februari tot 23 maart zijn er de werken van Ingrid Briers te bewonderen. Ingrid Briers uit Sint-Martens-Voeren haakt unieke kleding, wandtapijten en andere kunstobjecten. Zij gebruikt hierbij gemengde haaktechnieken en diverse materialen.

Zij genoot verschillende kunstopleidingen waaronder publiciteit, vrije grafiek, tekenen, patroontekenen, mode. Haken is echter het medium waarmee ze zich het beste kan uiten. In deze techniek is zij autodidact.

Zij neemt haar bezorgdheid over onze natuur vaak op in haar werken. Ze laat zich eveneens graag verrassen door kleur, structuur, vorm, materiaal. Ze laat zich meevoeren door het creatieve proces, door hoe iets organisch kan ontstaan.

Dit vindt zij een mooie ervaring die ze graag deelt met anderen.

Ingrid nam deel aan verscheidene tentoonstellingen in binnen- en buitenland, zowel met grafiek als met haakwerk. Ze won enkele prijzen met haar werk.

Zij is lid van Kunstpodium Voeren en van Global Art Tongeren.

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor