Kunst in de bib

Enige tijd geleden zijn we in de bibliotheek gestart met het project “Kunst in de bib”. Dit is een continue en wisselende tentoonstelling van lokale amateur-kunstenaars. In de bib stellen zij hun werken aan je voor.
Om de 4 à 6 weken wordt gewisseld van groep kunstenaars.


Vanaf zaterdag 4 november tot en met zaterdag 16 december zijn de werken van Albert Plusquin (°1955 Moelingen) te bewonderen in de bib. Albert had altijd al geschilderd als autodidact, maar startte in 2000 met schilderlessen. Om zo veel mogelijk stijlen te kunnen ontdekken nam hij les bij verschillende kunstenaars. Al vrij snel nam hij deel aan meerdere tentoonstellingen in Nederland , België en Duitsland.

In Riemst werd hij uitgeroepen tot winnaar van "Kunst in de gang". Dit gaf hem toegang tot het grote kunstevenement "Promesse d'un voyage" in Brunssum (NL). Aan dit grootse kunstgebeuren namen kunstenaars deel uit alle windstreken.
Dit gaf Albert een boost om aan nog meer tentoonstellingen deel te nemen, zoals in de Grenslandhallen in Hasselt en evenementen in Nederland en Duitsland.

Als een van de grondleggers van Kunstpodium Voeren was hij betrokken bij alle exposities in het Vlaams Cultureel Centrum Voeren en werkte hij mee aan de totstandkoming van "Zomerkunst Heuvelland en de Voerstreek".

De kunstzinnige uitleving van Albert kan u terugvinden op gebruikte materialen, vazen, stenen, meubelen en andere, en uiteraard ook op doek en papier.

Zijn inspiratie haalt hij uit de mooie Voerense natuur en verwerkt dit met veel gevoel en emotie.

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor