Kunst in de bib

Enige tijd geleden zijn we in de bibliotheek gestart met het project “Kunst in de bib”. Dit is een continue en wisselende tentoonstelling van lokale amateur-kunstenaars. In de bib stellen zij hun werken aan je voor.
Om de 4 à 6 weken wordt gewisseld van groep kunstenaars.


Vanaf zaterdag 12 augustus tot en met zaterdag 23 september zijn de werken van Minke Haaksma (Den Haag, 1971) te bewonderen in de bib. Deze kunstenares heeft haar werkplek in het prachtige Klooster Wittem. Met behulp van verschillende technieken maakt ze er wandpanelen van natuurlijke materialen zoals vilt, ecoprint en zijde, maar ook plantaardige vezels kunnen erin verwerkt worden. De werken zijn als het ware 'schilderijen van wol', en zijn geïnspireerd op de natuur.

De unieke ecoprints, weergaven van planten waarbij alleen de kleur uit de plant zelf wordt gebruikt, worden vervaardigd met behulp van een methode die Minke zelf heeft ontwikkeld.

Zowel het creëren van een viltwerk als een ecoprint zijn processen die veel tijd, geduld en aandacht vragen. Het resultaat is een werk dat de toeschouwer uitnodigt om te vertragen, een verbinding aan te gaan en er zo onderdeel van te worden.

"In mijn werk probeer ik de realiteit achter het zichtbare te vinden en het onzichtbare zichtbaar te maken."


www.minkehaaksma.com

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor