Kunst in de bib

Enige tijd geleden zijn we in de bibliotheek gestart met het project “Kunst in de bib”. Dit is een continue en wisselende tentoonstelling van lokale amateur-kunstenaars. In de bib stellen zij hun werken aan je voor.
Om de 4 à 6 weken wordt gewisseld van groep kunstenaars.


Van 23 september tot 4 november zijn er de werken van Kees van den Bosch en Carien Habets te bewonderen. Kees werd geboren op 6 maart 1947 in Amsterdam en werkte als arts in het buitenland (o.a. voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere instanties). Als vrijwilliger werkt hij nog steeds in de gezondheidssector. Daarnaast is Kees al sinds 1959 met fotografie bezig, met als motto : ‘Leg vast wat je ziet, en je gevoel daarbij is een goede leidsman’. Kees exposeerde reeds anderhalf jaar geleden in onze bibliotheek met o.a. de luchten boven New York, de rust van de Voerstreek, het artistieke van Maastricht en mediterrane huisdieren. Kees heeft voor deze expo nieuw materiaal voor u geselecteerd.

Naast haar gezin is de grote passie van Carien Habets het creëren van beelden. Belangrijke elementen zijn daarbij het gezin, de vrouw, elegant en charmant, en zeker ook humor en vrolijkheid.
Carien is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen waardoor zij met allerlei materialen werkt, waaronder keramiek, zelfhardende klei, textielverharder, gipsverband enz. Zo maakt zij beelden voor zowel binnen als buiten.
Het werk van Carien is autodidactisch. Prioriteit voor haar is dat de beelden iets van vrolijkheid en charme uitstralen.
Zij exposeert op verschillende locaties en is ook steeds vaker te vinden op kunstmarkten.
www.beeldencarienhabets.nl

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor