Kunst in de bib

Enige tijd geleden zijn Kunstpodium Voeren en de bibliotheek gestart met het project “Kunst in de bib”. Dit is een continue en wisselende tentoonstelling van lokale amateur-kunstenaars. In de bib stellen zij hun werken aan je voor. Om de 4 à 6 weken wordt gewisseld van groep kunstenaars.

Van 20 mei tot 1 juli zijn er de werken van Wies Verhage te bewonderen.

Wies Verhage, 67, uit Beek (Nl) begon in 2009 op een klein doek te schilderen en raakte meteen enthousiast. Al snel begon ze op het veel spannendere grotere doek.
Wies volgde een aantal jaren lessen aan de kunstacademie te Maasmechelen, doch moest dit afbreken wegens ziekte van haar inmiddels overleden man.
In 2012 behaalde Wies de amateurkunstenaarsprijs van de gemeente Beek.
Ze volgde lessen bij de bekende Amsterdamse kunstschilder Ton Hasenaar en de Geleense Tiny Prevoo.
Wies haalt haar inspiratie vooral uit kleur en verschillende technieken. Warme en felle kleuren spreken haar het meeste aan. Werken vanuit zichzelf geeft het mooiste resultaat, ze gebruikt geen voorbeelden. "Mezelf steeds weer ontdekken is zo verrassend," vertelt Wies.
Zij verwerkt alles in abstracte vorm met acrylverf en olieverf, met penseel en mes. Verder gebruikt ze allerlei materialen als gel, zand, steentjes, oliepastel papier...
Inmiddels begeleidt Wies een groepje senioren die wekelijks willen schilderen.
Wies Verhage: "Ik ben er trots op dat schilderen mij zoveel gegeven heeft, inspiratie, zelfvertrouwen en ontspanning."
Voerenaars die met kunst bezig zijn en ook graag zouden exposeren mogen altijd contact opnemen met de Dienst Vrije Tijd.

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor