Werken aquafin: update 13 maart 2019

Grijzegraaf
De afwerking van de wegbermen met asfalt zal uitgevoerd worden in de loop van de maand april.
 
Moelingerweg
De huisaansluitingen zijn uitgevoerd. De afwerking van de wegbermen met asfalt zal ook hier uitgevoerd worden in de loop van de maand april.
De demontage van de resterende bovengrondse kabels en paaltransformatoren zal gebeuren samen met de afbouw van het oude elektriciteitsnet in Onderdorp, Drees en Kloosterstraat.
 
Drees
De werken aan het “Voertheater” zijn 2 weken geleden gestart en de duur wordt geschat op ongeveer 3 maanden. Deze werken voert de aannemer Colas zelf uit.
 
Kloosterstaat - Onderdorp
De nieuwe verdeelleidingen zijn geplaatst en men is volop bezig met de overname van de bestaande huisaansluitingen elektriciteit. Daarbij dienen aanpassingen gedaan in de woningen die driefasig aangesloten zijn, aangezien de netspanning wijzigt van 3x230V naar 3x400V+N.
Deze werken gebeuren door gespecialiseerd onderaannemer Telcom in opdracht van Fluvius (= ex Infrax) en duren voort tot einde maart.
Momenteel voert Colas nog een aantal rioleringsaansluitingen uit in de Kloosterstraat
Omstreeks 28 maart zal aannemer Colas de lijnvormige elementen aanleggen in de Kloosterstaat en ook op plaatsen in Onderdorp waar dit nog niet eerder uitgevoerd kon worden.
Vervolgens, omstreeks 3 april zal aannemer Colas het asfalt (onderlaag) aanleggen in de Kloosterstraat, vanaf de muziekschool tot aan het kruispunt met de Boomstraat.
Wanneer Kloosterstraat - Onderdorp door de nutsmaatschappijen wordt vrijgegeven start Colas met de stoepverharding aan de kant van de oneven huisnummers.
Deze werken duren vermoedelijk tot aan bouwverlof.
Vervolgens worden de brugjes vernieuwd en wordt het voetpad langs de Voer aangelegd.
 
Pley
Vanaf 8 april werkt aannemer Colas verder overheen het kruispunt Boomstraat/Pley in richting van Bovendorp. De bestaande RWA-buis wordt dan vervangen door een grotere buis om meer water te kunnen doorvoeren als ze dient te fungeren als by-pass voor de Voer.
Het verkeer zal tijdens de werken op Pley omgeleid worden via Mennekesput.
 
Bovendorp
Volgens de huidige planning starten de werken hier op 13 mei a.s., uiteraard onder voorbehoud van het weer en/of onvoorzienbare omstandigheden.
De Watergroep zal ook al starten met de aanleg van een noodwaterleiding aangezien de oude afgeschreven gietijzeren waterleidingsbuizen vervangen zullen worden.
Deze voorbereidende werken worden uitgevoerd door aannemer De Cock.
 
Verkeer/toegang
Er is enkel bestemmingsverkeer toegestaan in de wegen van werfzone en geen doorgaand verkeer. Ook zo voor de achterliggende straten. Let op de signalisatie : deze wijzigt geregeld !
 
Bij eventuele vragen over de werken kan u terecht bij Luc Bogaerts, werfleider COLAS, te vinden in het werfkantoor op de parking aan de Boomstraat.

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor