Wateroverlast te Voeren

UPDATE 20u45 #WATEROVERLASTVOEREN

Het waterpeil daalt. Het gemeentelijk rampenplan werd afgeblazen. De brandweer en Civiele Bescherming blijven pompen in Moelingen, met hulp van lokale boeren. Dit gebeurt op meerdere locaties tegelijkertijd, maar zal nog een hele tijd in beslag nemen

Infolijn 089/35.28.88 (Brandweerzone Oost-Limburg) blijft vannacht open voor de inwoners. Vanavond voorziet de gemeente een grof-vuilcontainer ter hoogte van Dorpsstraat 5-7, voor deponering van beschadigde huisraad en spullen. Morgen is het containerpark open van 8u-12u.

Tot het water weg is, blijven de straten in Moelingen afgesloten. Volg zolang de omleidingsborden! Treinverkeer tussen Visé en Eijsden (NL) is onderbroken wegens weggespoelde spoorbedding.

Maandag start de gemeente met oplijsting van alle schadegevallen. Getroffen inwoners kunnen zich maandag melden bij Pascalle Rassin op 04/381.99.53

UPDATE 18u #WATEROVERLASTVOEREN

Het waterpeil van ‘De Berwijn’ en ‘De Voer’ daalt lichtjes. De Civiele Bescherming is ter plaatse voor versterking. De burgemeester en de brandweer zullen aan huis langsgaan bij alle getroffen inwoners om de noden in kaart te brengen. De gemeente vraagt met aandrang om mazout in de kelder te melden op 04/381.99.40. Gemeente Voeren zal dan de nodige maatregelen voorzien. Volg deze pagina voor nieuwe updates!

UPDATE 17u #WATEROVERLASTVOEREN

De lokale politie sloot alle wegen richting Moelingen en afrit Moelingen op de E25 af. Geen enkel (bus)verkeer is mogelijk! Ook het treinverkeer tussen Visé en Eijsden (NL) ligt stil. De hulpdiensten vragen met aandrang de omgeving te vermijden!

Momenteel legt de brandweer strategisch dammen aan met zandzakken. De gemeente Voeren stelde het parochielokaal in ‘s Gravenvoeren open voor zijn inwoners. De gemeentelijke crisiscel volgt de situatie op de voet en betuigt zijn steun aan de getroffen bevolking van Moelingen en omgeving. Volg deze pagina voor nieuwe updates!

UPDATE 16U #WATEROVERLASTVOEREN

Deelgemeente Moelingen is volledig afgesloten en onbereikbaar door de wateroverlast. Hulpdiensten vragen met aandrang om de omgeving te vermijden! Ook wordt gevraagd aan de inwoners om de straten niet te betreden, aangezien er straatkolken kunnen openstaan. Het waterpeil wordt op de voet gevolgd door de hulpdiensten en de gemeente en de nodige maatregelen zijn van kracht. Volg deze pagina voor nieuwe updates!

Door de hevige regenval van vrijdag 1 juni, heeft de gemeente Voeren te kampen met hevige wateroverlast. De deelgemeente Moelingen is totaal onbereikbaar.
De brandweer doet al het mogelijk om de situatie onder controle te brengen.
De straatkolken zijn open gezet. Kijk uit op de weg!

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor