Subsidies voor cultureel erfgoedprojecten

Voor wie?
Verenigingen, organisaties, scholen, vrijwilligers uit Haspengouw die een nieuw initiatief rond cultureel erfgoed opzetten. Onder ‘Haspengouw’ verstaan we de gemeenten Bilzen, Borgloon, Gingelom, Heers, Hoeselt, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-Truiden en Voeren, omdat die zijn aangesloten bij de projectvereniging Erfgoed Haspengouw.
Elk nieuw initiatief rond roerend of immaterieel cultureel erfgoed komt in aanmerking. Het bouwkundig en landschappelijk erfgoed hoort daar niet bij. Enkele voorbeelden: de restauratie van een waardevol schilderij, de publicatie van een studie over een lokaal geschiedkundig onderwerp, de promotie van lokale dialecten, gebruiken en gewoonten, inventarisatie van het kerkelijk patrimonium, een tentoonstelling in het kader van het plaatselijke erfgoed … en tal van andere mogelijkheden.
Erfgoed Haspengouw laat zich graag verrassen door jouw voorstel! 

Hoeveel bedraagt de subsidie en hoe kunnen we die aanvragen?
De maximale subsidie bedraagt € 1.500 per erfgoedinitiatief.
De aanvraag moet voldoen aan de bepalingen van het subsidiereglement beoordeeld door een externe en onafhankelijke jury.
Voor de tweede ronde van dit jaar kan je nog een aanvraagformulier indienen tot 1 oktober en enkel via mail (info@erfgoedhaspengouw.be), niet meer via post! 
Het subsidiereglement, het aanvraagformulier en het evaluatieformulier kun je downloaden via de website van Erfgoed Haspengouw: www.erfgoedhaspengouw.be
Heb je vragen hieromtrent of wens je hulp bij de aanvraag? Onze dienst Vrije Tijd helpt je graag op weg!

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor