Kunst in de Bieb

Enige tijd geleden zijn Kunstpodium Voeren en de bibliotheek gestart met het project “Kunst in de bib”. Dit is een continue en wisselende tentoonstelling van lokale amateur-kunstenaars. In de bib stellen zij hun werken aan je voor.
Om de zes weken wordt gewisseld van groep kunstenaars.

Van 17 november tot 29 december zijn er de werken van Johan Briers te bewonderen. Johan Briers woont in Kesselt, een klein, pittoresk dorpje in de buurt van Riemst.

Johan past een zeer oude techniek toe, namelijk Encaustic. Het werd duizenden jaren geleden al gebruikt, maar de techniek werd vergeten in de Middeleeuwen. Men mengde hete, gesmolten was met pigmenten en andere ingrediënten om ‘verf’ van te maken. Men gebruikte hete spatels om mee te schilderen. Tegenwoordig zijn er verschillende elektrische toestellen die heet worden om verschillende vormen mee te maken.

Johan gebruikt deze techniek sinds december 2005. Na enkele jaren afwezigheid begon hij weer te schilderen in januari 2015. Hij maakt abstracte schilderijen op een zwarte achtergrond. Het contrast tussen de felle kleuren en de zwarte achtergrond geeft diepte aan zijn schilderijen. Zijn schilderijen zijn erg puur, deze kunstenaar schildert vanuit zijn emoties. Achter ieder schilderij schuilt een verhaal.

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor